Alamos eies av en av de mest anerkjente vinprodusenter i Argentina; Catena familien. Filosofien bak Alamos-vinene er å lage smakfulle, drikkbare viner som bevarer hver druesorts særegne aroma, smak og tekstur. Noen av Alamos-vinene får ekstra kompleksitet fra moderat eikelagring.
Navnet Alamos, har vinene fått fra trærne du finner mange av i Mendoza. På norsk heter disse poppel trær.
Druer til Alamos-vinene er hentet fra høytliggende vinmarker i Mendoza. Først og fremst fra regionene Lujan de Cuyo og Valle de Uco på høyder i fra 900 til 1.500 moh. Høyden betyr mer intenst sollys som forsterker aromaene til f.eks. Malbec og skaper tykkere skall, noe som fører til rikere, mer intense viner.
Halvparten av druene kommer fra unge vinstokker i Catena-familiens vinmarker, og den andre halvparten er kjøpt fra vinbønder som følges tett opp av teamet bak Alamos med fokus på samme høye kvalitet.