Den lille vingården Jeaunaux-Robin ble grunnlagt i 1964 av Michel og Marie-Claude Jeaunaux i landsbyen Talus-Saint-Prix på grensen mellom Côte de Blancs og Côte de Sézanne. I dag er det deres sønn Cyril Jeaunaux og hans kone, Clémence Robin, som eier og tar vare på vingården. Den lille eiendommen på bare fem hektar er hovedsakelig beplantet med Pinot Meunier, en druesort som tåler den sene frosten som er vanlig i dette området. I tillegg dyrkes Pinot Noir og Chardonnay på noen små parseller. Vinrankene er omtrent 40 år gamle (betraktes som gamle etter Champagne-standarder) på flintrik jord.
Med overgangen fra økologisk til biodynamisk vindyrking er Jeaunaux-Robin også synonymt med respekt for terroiret og tradisjonen. Druene presses fortsatt for hånd og vinifiseringen skjer spontant i ståltanker, glasert betong eller brukte eikefat som er minst 10 år gamle.
Dette gir viner som får frem mineraliteten i jordsmonnet: en blanding av leire og kalkstein med høy andel flint, sjelden funnet i Champagne.