Domaine de La Grand’Cour ligger midt i en inngjerdet ‘clos’ i Fleurie og er en eiendom med flere hundre år gammel historie.
I 1969 ble den kjøpt opp av Jean Dutraive, som flyttet hit fra nabolandsbyen Charentay, omtrent en kilometer sør. Jean ble senere president for hele foreningen av vinbønder i Beaujolais.
Eiendomen har vært sertifisert økologisk siden 2009, men har praktisert økologisk i flere tiår tidligere. Sønnen Jean-Louis, som overtokk ansvaret for gården i 1989, streber etter å lage «vins de terroir» fremfor alt annet og følger de samme prinsippene for vinproduksjon for hver av sine cuvéer: håndhøsting, helklasepressing, bruk av naturlig gjær og ingen inngrep eller tilsetning av svovel. Siden 2010 har Jean-Louise praktisert ren ‘macération carbonique’ av kjølt frukt under karbondioksid i lukkede betongtanker. Denne metoden gir god tidlig drikkbarhet. Vinene modnes på brukte burgunderfat eller foudres i seks til tolv måneder.
Jean-Louis Dutraive har med tiden blitt et viktig forbilde for den yngre generasjonen vinmaker i Beaujolais. Han hjelper gjerne til med råd og hjelp der trengte – vanligvis med sin karakteristiske klukkende latter.
Eiendomen omfatter i dag 10 hektar i den sørlige delen av Fleurie, hvor jordsmonnet er lettere og mer sandholdig enn i nord, men typisk dominert av forvitret rosa granitt. I tillegg har Dutraive 1,5 hektar med vinmark i Brouilly.