Vinmarken Clos du Vignes du Maynes har sitt opphav helt tilbake i år 910! Opprinnelig var den eid av seigneurene på Chateau de Cruzille, men den har siden 1952 vært i familien Guillot sitt eie. Vinmarkene har alltid blitt dyrket økologisk, og siden 2001 har dagens eier Julien Guillot drevet den 7 ha store eiendommen biodynamisk. I tillegg til vinene fra den fantastiske innhegnede vinmarken, produserer Julien vin fra andre steder i regionen, og han kjøper gjerne frukt fra andre områder til bruk i noen av sine kreative viner. Vinene fra Clos de Vignes du Maynes viser tydelig opphavet sitt på etikettene, men resten av porteføljen bører navnet Vignes du Maynes.
Druene høstes for hånd i små containere og sorteres strengt slik at bare frisk frukt kommer med i gjæringskarene.Vinifikasjonen gjennomføres så naturlig som mulig. Spontanfermentering, ingen svovel eller enzymer, og ingen kjemiske tilsetninger underveis, og vinene tappes med lite eller ingen SO2. Rødvinene gjæres med semi-karbonmaserasjon, og vinen lagres på brukte fat eller størreneikeliggere. Hvitvinen lagres på store eikefat for å minimere fatpreget.