Robert Gilvesy vokste opp på en tobakksgård i Canada, men takket være sine ungarske foreldre og besteforeldre var han gjennomsyret av ungarsk kultur fra barndommen. På nittitallet, kort tid etter Berlinmurens fall, flyttet han til Ungarn etter blant annet å ha bodd i Paris og jobbet som arkitekt.
Da han først besøkte Mount Saint George, visste han at det var et unikt sted han ville komme tilbake til. I 2012 kom han ikke bare tilbake, men skaffet seg ferdigheter og vingårder for å legge grunnlaget for Gilvesy Cellars.
Mount Saint George er en del av Badacsony-regionen, nord for Balatonsjøen i vestre Ungarn. Vulkanaktiviteten ved Mount Saint George anslås å ha begynt for 8 millioner år siden og sluttet å være aktiv for 4-5 millioner år siden. Szent György-hegy er et av Balaton-høylandets landemerke «vitnefjell», dekorert med sekskantede basaltsøyler. Med et unikt sub-middelhavsklima, vulkansk-sedimentær jord og nokk soltimer, er dette en utmerket region for å lage kvalitetsvin.
I kjelleren styrer Robert prosessen, men lar naturen gå sin gang. Dette inkluderer oppmuntring til spontan gjæring og noen ganger bruk av ungarske eikefat for å hjelpe regionen til å uttrykke seg.
«En god årgang kan kjennes igjen på behovet for kun den letteste snert i kjelleren, fordi naturen og godt arbeid i vinmarkene danner grunnlaget for uttrykket» sier Robert Gilvesy.