Etna-produsenten I Custodi jobber etter naturlige prinsipper med hester, menneskekraft og uten kjemikalier – slik det alltid har vært. Vinrankene (noen over 100 år gamle) står på restaurerte lavasteinterrasser, med vinranker tradisjonelt plantet veldig tett sammen. De tette vinstokkene beskytter druene mot vær og vind og holder avkastningen nede.
I Custodi ble startet i 2007 av Mario Paluzzi, som slo seg sammen med Etna-guruen Salvo Foti og «I Vigneri». I Vigneri er en spesiell gruppe vingårdsarbeidere som på midten av 1400-tallet dannet et laug for å fremme og bevare de tradisjonelle teknikkene å jobbe med vinstokker på Etna. Denne kunnskapen og kulturen sto i fare for å gå tapt inntil Salvo Foti gjenopplivet Vignerigillet for rundt 20 år siden. Arbeidene har derfor en spesiell betydning på I Custodi, som legger vekt på att kvaliteten i vinen foregår i vinmarkene og ikke i kjelleren.
Vinene er laget av lokale druesorter fra vinmarker på 600-750 meters høyde. Druene høstes for hånd og er nøye selektert i vinmarken. I kjelleren presses druene skånsomt, ofte i hele klaser. De fleste vinene lagres kun på ståltanker, noen også på eikefat. Vinene er fruktdrevne, friske, mineralske, og gott strukturerte.