Nautilus Estate er med sine i underkant av 100 ha en relativt liten produsent i Marlbororugh-området, nord på Sørøya i New Zealand. Eiendommen ble etablert av Robert Hill-Smith i 1985, kort tid etter etableringen av de første kommersielle vinmarkene i området. Vinmaker Clive Jones rår over et lite team med stor erfaring, og sammen har de full fokus på produksjon av klassiske viner med friskhet, mineralitet og ren frukt. Hovedfokus ligger selvfølgelig på områdets viktigste drue, Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Det produseres også Chardonnay, Pinot Gris og Albariño. Vinmarkene er spredt ut over flere deler av Marlborough, for å sikre kompleksitet og bredde i vinene.
Marlborough har et kjølig, maritimt klima, med rikelig med solskinn. Veldig viktig er også den store forskjellen på dag- og nattetemperatur. Druene høstes gjerne om natten og i morgentimene, noe som er med på å sikre friskhet i vinene. Vinifikasjonen av vinene optimaliseres ved at Nautilus rår over to vinerier. Et er designet for produksjon av røde viner på Pinot Noir, og et vineri er forbeholdt hvitvinsproduksjon.
Nautilus Estate er sertifisert i Appelation Marlborough Wine og Sustainable New Zealand Winegrowing.