Kis Tamás er mannen bak Somlói Vándor og lager vin i Ungarns minste vindistrikt, Somló. Her vokser druene i skråningene av en utdødd vulkan nord for Balatonsjøen i det vestlige Ungarn.
Somlói Vándor betyr «Vandreren fra Somlói», og gjenspeiler historien til Kis Tamás. Han er født og oppvokst i Budapest, jobbet deretter som vinmaker i Eger, før han slo seg ned i Somló, et område han hadde vært fascinert av lenge. Som han sier selv – han valgte ikke Somló, Somló valgte ham.
Totalt har Somlói Vándor 6 ha med vinmarker i Somló, fordelt på 14 ulike parseller opp til 300 moh. Vinene har vært produsert økologisk siden starten i 2014, og er økologisk sertifisert siden 2020. Druene plukkes for hånd og spontangjæres med påfølgende lagring i en kombinasjon av ståltanker og ungarske eikefat. Somlói Vándor produserer nesten utelukkende tørr hvitvin, av druene Hárslevelű, Furmint, Olaszrizling og Juhfark.
Juhfark fortjener en egen omtale da den er sterkt knyttet til området. Det finnes kun rundt 120 ha beplantet med Juhfark, nesten samtlige finnes i Somló. Juhfark er trolig den mest syrefriske druen i Ungarn og trenger varme fra jordsmonnet for å balansere friskheten, derfor er det vulkanske jordsmonnet i Somló fordelaktig.