St. Donat holder til i Csopak, på nordsiden av Balatonsjøen, og drives av Tamás Kovács. Kovács-familien har produsert vin i i Csopak i over 200 år. I 1994 grunnla de eiendommen St Donat, oppkalt etter vinmarkenes skytshelgen i Scopak som antas å beskytte vinmarkene mot sommerstormer og hagl.
Familien, og ikke minst Tamás, streber etter å vise frem sitt unike jordsmonn og terroir i alle sine viner. Det første utvalget av enkeltvinmarker ble laget i 2006. I dag eier de 15 ha med vinmarker i Csopak (sandstein og mergel), Tihany (basalt) og Káli-bassenget (basalt). I tillegg til de ulike jordtypene, påvirker også de ulike plasseringene og avstanden fra Balatonsjøen i stor grad vinenes karakter.
Vinmarkene dyrkes økologisk og i kjelleren er det lav intervensjon som gjelder. Vinfremstillingsprosessen starter med en kort skallkontakt for de hvite vinene og åpen kargjæring for de røde med en forsiktig punchdown for hånd. Etter lang lagring på det fine sedimentet tappes vinene ved tyngdekraften uten filtrering.