Peter Veyder-Malberg har startet en ny bølge av friske og delikate viner fra Wachau, siden han kom til området fra nordlige deler av Weinviertel tilbake i 2008. I den kjøligste delen av Wachau, i Viessling i den trange Spitzergraben, har han bygd seg sin drømmeplass med hus og vinkjeller, og en storslått utsikt mot de sørvendte vinmarkene på andre siden av den lille dalen. Vinmarkene er typisk terrasserte og holdes oppe av eldgamle steinmurer. Mange er forlatt og gjengrodde som følge av det harde arbeide som kreves for å drive disse vinmarkene. Peter ser derimot verdien i dette flotte kulturlandskapet, og har som drivkraft å ta vare på disse gamle og ærverdige markene.
Vinmarkene til Peter er spredt ut over hele Wachaus lengde, fra Spitzergraben i vest til Loiben i øst. Felles for de aller fleste er de smale terrassene som gjør at alt arbeid er manuelt. Traktoren må byttes ut med hest eller håndkraft. Arbeidet i disse markene er ekstremt krevende, og kostnadseffektiviteten er lav. Som følge av dette er det utenkelig å stile mot noe annet enn den høyest mulige vinkvaliteten. Druene dyrkes økologisk, vinstokkene er mellom 35 og 75 år gamle, og botrytis unngås for alt i verden. Arbeidet i kjelleren er enkelt og naturlig, med ønske om å ta vare på vinens karakter fra opphavsstedet. Vinene til Peter er elegante, subtile med uttalt mineralitet og er meget langringsdyktige. Og ikke minst bejublede over hele verden!